Pewny start. Aktywni zawodowo. ABC pracy w kuchni. Materiał edukacyjny
Joanna Hryń , Krystyna Rapiej
Materiał edukacyjny, w którym zawarto informacje na temat miedzy innymi produktów spożywczych, składników odżywczych i ich znaczenia dla człowieka.
Pewny start. Aktywni zawodowo. ABC pracy w kuchni. Materiał edukacyjny
"Pewny start. Aktywni zawodowo. ABC pracy w kuchni. Materiał edukacyjny" przeznaczony jest dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Zawarto tu informacje na temat produktów spożywczych, składników odżywczych i ich znaczenia dla człowieka, a także związane z obróbką wstępną i cieplną warzyw, owoców, mięsa, drobiu i ryb.
ABC pracy w kuchni tematyka:
- warzywa i owoce,
- mleko i produkty mleczne,
- jaja,
- mąka i kasza,
- mięso,
- drób i ryby,
- tłuszcze,
- czynności kulinarne krok po kroku.
Seria Pewny Start
"Pewny start" to kompleksowy, specjalistyczny zestaw ćwiczeń, który opracowano z myślą o dzieciach i młodzieży z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim, umiarkowanym i znacznym. Przy tworzeniu uwzględniono wszystkie zasady nauczania niepełnosprawnych.
- Producent
- WSz PWN
- Autor
- Joanna Hryń, Krystyna Rapiej
- Data premiery
- 2021
- ISBN
- 9788326233128
- Stron
- 140
- Okładka
- broszurowa spirala
- Nr katalogowy
- 32421
feedback Zgłoś komentarz